Sposób przygotowania

Z podanych składników zagnieść ciasto na gładką konsystencję, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około godzinę. Po upływie tego czasu ciasto znów wyrabiamy, wkładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i znów odkładamy na pół godziny do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200°C na około 45 minut.
Gorący chleb wyjmujemy z blaszki i zawijamy w płócienną ściereczkę, by ostygł.

Komentarze

  • 0
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    ale bym zjadla taki:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    uwielbiam taki chleb, jego smak i zapach nie mają sobie równych
  • 0
    original
    Opublikowano

    Faustyna

    Mmm pewnie jest bardzo chrupiący! Świetny przepis!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pysznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 0
    dr
    Opublikowano

    agataw1990

    piękny!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !