Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

seler naciowy na słodko-kwaśno

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler naciowy
50 dkg
cebula dymka ze szczypiorkiem
1 pęczek
pomidory
40 dkg
sok z cytryny
3 łyżki
skórka z cytryny otata
szczypta
miód
2 łyżki
oliwa
4 łyżki
cynamon
kawałek
Sklep Prymat
Goździki całe Prymat
3 szt
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
natka pietruszki
4 łyżki
oliwki zielone
12 szt

Przepis i sposób przygotowania na: seler naciowy na słodko-kwaśno

Łodygi selera obieramy myjemy i osuszamy kroimy na spore kawałki.Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy partiami kawałki selera i wyjmujemy na talerz łyżką cedzakową i trzymamy w cieple,smażymy także drobno pokrojoną dymkę ze szczypiorkiem dodajemy obrane i pokrojone w kostkę pomidory mieszamy i chwilę smażymy na dużym ogniu,po czym dodajemy gozdziki,cynamon otartą skórkę i sok z cytryny,miód sól i pieprz.Dusimy na małym ogniu 4 min mieszając,następnie dodajemy seler i dusimy razem, jeszcze 10 min,następnie dodajemy oliwki pokrojone w paski i zieloną pietruszkę i doprawiamy do smaku.Fajny dodatek do mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

calliope 15.05.2012 08:30
bardzo lubię seler naciowy :)
Reda 11.01.2012 21:01
Smaczności
Reda 11.01.2012 21:01
Smaczności
Krystyna32 02.09.2011 07:41
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak