Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka myjemy skrapiamy sokiem z cytryny posypujemy solą i pieprzem i wkładamy na godzinę do lodówki po tym czasie kroimy w paski.Bulion gotujemy z roztartym z solą i pieprzem czosnkiem,dodajemy pokrojone mięso,miód otartą skórkę z cytryny i gotujemy na małym ogniu 15 min.Brzoskwinie przelewamy wrzątkiem obieramy ze skóry i wyciagamy pestki i kroimy w kostkę i razem z ugotowanym ryżem i pokrojoną dymką i imbirem dodajemy do zupy mieszamy i gotujemy jeszcze 7 min.Pod koniec gotowania doprawiamy do smaku sokiem z cytryny solą i pieprzem i miodem.Posypujemy natką pietruszki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !