Sposób przygotowania

mąkę przesiać i posiekać z tłuszczem. Dodać drożdże rozmieszane ze śmietaną, posolić i wyrobić ciasto. Przygotować farsz: cebulę drobno pokroić i usmażyć na tłuszczu, pod koniec smażenia dodać mieloną paprykę. Opłukać na sicie ryż, dodać do cebuli i uprażyć. Podroby pokroić na kawałki i dodać do ryżu. Ryż zalać gorącą wodą i ugotować na sypko, dodać drobno pokrojoną zieleninę i wymieszać. Ciasto rozwałkować na kształt elipsy, nałożyć farsz i zalepiać brzegi. Walec kroić ukośnie, paszteciki smarować jajkiem i piec.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    I do tego barszczyk:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !