Sposób przygotowania

Filety myjemy i osuszamy skrapiamy sokiem z cytryny,lekko posypujemy otartą skórką z cytryny solą i pieprzem.Łyżkę masła ucieramy z łyżką soku z cytryny i pozostałą skórką i 2 łyżkami natki pietruszki.Kalarepki obieramy i kroimy w cienkie plasterki,młode listki kalarepy drobno kroimy,cebulę siekamy.W płaskim rondelku topimy masło i szklimy na nim cebulę ,dodajemy kalarepkę i przez chwilę smażymy,doprawiamy solą i pieprzem,wlewamy wino,przykrywamy i dusimy 5 min.Filety smarujemy pietruszkowym masłem zwijamy i spinamy wykałaczką,układamy na kalarepie,zalewamy śmietana i dusimy pod przykryciem 15 min,potrząsając rondelkiem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !