Sposób przygotowania

Szparagi umyć i odciąć stwardniałe dolne końce , obrać z włóknistej skórki , włożyć do zimnej wody po to aby nie sczerniały. Następnie wiążemy w pęczki i wkładamy do wrzącej osolonej wody z dodatkiem cukru i ugotować . W miedzy czasie pieczarki czyścimy , myjemy i kroimy w plastry smażymy na łyżce masła troszkę oprószyć mąką , wlać śmietanę zagotować , natkę poszatkować i wrzucić , całość doprawiamy do smaku. Szparagi po ugotowaniu wyjmujemy , rozwiązać pęczki , przekroić w poprzek , ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem polać sosem z pieczarkami , posypać startym serem i zapiekać w gorącym piekarniku

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo ciekawy pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !