Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

suflet z grysiku

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

laska wanilii
1 kawałek
miód
2 łyżki
skórka z cytryny
twaróg
250 gram
jajko
2 szt.
rodzynki
2 łyżki
jabłka
2 szt.
tłuszcz do formy
grysik
60 orkiszowy

Przepis i sposób przygotowania na: suflet z grysiku

Zagotować w wodzie (2 szklanki) grysik z wanilią i pozostawić do zgęstnienia. W tym czasie utrzeć na puszystą masę twaróg z żółtkami, miodem i skórką startą z cytryny.
Dodać rodzynki, jabłka i przestudzony6 grysik, wymieszać. Ostrożnie połączyć z pianą ubitą z białek.
Włożyć do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy sufletowej i piec ok. 45 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 stopni. Podawać z musem śliwkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak