Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

gulasz wołowy z kasztanami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe
1000 gr
cebula biała
2 szt
seler naciowy
150 gr
czosnek ząbki
5 szt
pomarańcze skórka
1 szt
śliwki suszone
100 gr
kasztany
150 gr
pieczarki
300 gr
Brendy
100 gr
rosół wołowy
500 gr
przyprawy
do smaku
żurawina
suszone wiśnie
100 gr
wino czerwone
200 gr
przecier pomidorowy
100 gr

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz wołowy z kasztanami

Dobre mięso wołowe pokroić w kostkę , oprószyć mąko podsmażyć na oleju . dodać podsmażone pokrojone w kostkę cebulę , czosnek i seler naciowy . Dodać startą skórkę z jednej pomarańczy . Dodać suszone lub mrożone wiśnie, żurawiny i suszone śliwki | nie moczyć|Dodać wcześniej ugotowane , obrane i pokrojone w plastry kasztany Następnie dodać pieczarki | najlepiej male bez krojenia| wino ,brandy i bulion Dodać sol , pieprz , paprykę ostro i sos ciemny sojowy . dodać przecier pomidorowy , tymianek i listek laurowy . W naczyniu żaro- odpornym , piec w piekarniku przez ok.2 godziny 200 st . Podawać z ryżem i dużą ilością zieleniny .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 03.04.2011 10:23
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak