Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Papryki faszerowane

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż
1 woreczek
marchewka
2 szt.
kukurydza
0,5 szt
parówki
3 szt
pietruszka
2 szt
seler
1 szt.
olej
3 łyżki
papryka
3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Papryki faszerowane

Ugotować ryż. Umytym i osuszonym paprykom odkroić \"czapeczki\" i odkrojone części posiekać w kostkę. Parówki ugotować, a po przestygnięciu pokroić. Posiekaną marchewkę, pietruszkę i seler wrzucić na rozgrzaną patelnię z olejem. Dodać czapeczki papryk i chwilę podsmażyć. Dodajemy pokrojone w krążki parówki, na końcu dodać ugotowany ryż. Wszystko dokładnie wymieszać i jeszcze chwile podpiec. Włożyć farsz do papryk i zapiekać w piekarniku oko 10-15 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak