Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, ostudzić pod bieżącą wodą, obrać z łupin. Przekroić wzdłużna połówki, wyjąć żółtka i wykroić trochę białka poszerzając wgłębienie. Pieczarki i cebule posiekać drobniutko, podsmażyć na tłuszczu, nie rumienić. Lekko przestudzić, dodać żółtka rozgniecione widelcem, natkę pietruszki i posiekane białka pozostałe z poszerzenia wgłębnin. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Nakładać kopiasto farsz i przycisnąć ręką, aby się nie wysypywał. Panierować w tartej bułce i zrumienić na maśle kładąc farszem do dołu.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    uwielbiam z pieczarkami

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !