Sposób przygotowania

Karkówkę pokrojoną w plastry o grubości ok. 1 cm marynujemy noc w marynacie miodowo-pieprzowej http://www.doradcasmaku.pl/przepis/123069/marynata-miodowo-pieprzowa-do-karkowki.html. Patelnię grillową smarujemy równomiernie oliwa i stawiamy na palniku. Gdy porządnie się rozgrzeje kładziemy plastry karkówki lekko otrząsając z marynaty. Smażymy na jednej stronie do momentu, gdy marynata zacznie się przypalać. Wtedy patelnię posypujemy tymiankiem i przewracamy plaster na drugą stronę. Smażymy podobną ilość czasu. Ewentualnie, gdy karkówka nie będzie zadowalająco usmażona wkładamy ją z patelnią do piekarnika w celu podpieczenia. Można podawać z kaszą jęczmienną i ulubionymi grzybkami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    karkówka grillowana zawsze
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    no proszę sezon grillowy rusza pełną parą!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    karkóweczka jak złoto:))
  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Ale apetyczna!
  • 2
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    zjadłoby sie taką
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    rewelacyjnie wygląda!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    jolajka

    czyżby sezon rozpoczęty?! Wygląda apetyzcnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    sezon rozpoczęty :o) lecz niestety powyższa karkówka była grillowana jeszcze sposobem domowym, czyli na patelni
  • 2
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    znakomite
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    fajna karkóweczka :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !