Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jesiotr w czerwonym winie

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jesiotr
800 g
mąka
150 g
masło
100 g
wino czerwone
100 g
olej
50 g
sól
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jesiotr w czerwonym winie

Jesiotra oczyścić ,wypłukać ,wyfiletować,ściągnąć skórę i pokroić na porcje,następnie osolić,obtoczyć w mące i usmażyć,włożyć rybę do rondla ,dodać masło i wlać wino,przykryć i poddusić około 5 minut,podawać z frytkami i sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak