Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

ŁOSOŚ W ŚMIETANIE PIECZONY

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś
1 kg.
masło
2 łyżki
śmietana
1 szkl.
cebula
1 sztuka
sól
- do smaku
Sklep Prymat
pieprz
- do smaku
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
2 sztuki
Sklep Prymat
tymianek
1 (świeży)

Przepis i sposób przygotowania na: ŁOSOŚ W ŚMIETANIE PIECZONY

Rybę oczyścić, pokroić na kawałki. Masło rozpuścić i przelać do naczynia żaroodpornego.

W naczyniu ułożyć posoloną rybę, posypać do smaku pieprzem.

Cebulę obrać, umyć i pokroić w krążki. Następnie gotową rozłożyć na rybie.

Wszystko posypać tymiankiem i dodać liście laurowe.

Tak przygotowaną potrawę wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok. 40 min. W połowie pieczenia dodać śmietanę.

SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 10.05.2012 21:32
lubię to:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak