Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

kapusniak polski

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona
40 dag
kości
40 dag
włoszczyzna
25 dag
woda
1.5 l
cebula
5 dag
słonina
4 daga
mąka
3 dag
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
boczek
15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: kapusniak polski

Kości zalać zimną wodą, podgotować, dodać włoszczyznę, dogotować. Kapustę pokroić drobno, zalać wodą i gotować. Połączyć wywarem, podprawić zasmażką ze słoniny , cebuli i mąki. Zagotować, osolić, dodać pieprz, boczek pokrojony w kostkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak