Sposób przygotowania

Kapustę zaparzamy i oddzielamy liście. Ryż zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 5 minut. Po tym czasie odsączamy go i łączymy z mięsem. Doprawiamy i mieszamy. Układamy na liściach kapusty i zawijamy. Można owinąć nitką aby przy obracaniu gołąbki się nie rozwalały. Dusimy zalane wodą do poziomu gołąbków na małym ogniu około 1,5 - 2 godziny. Gdy gołąbki będą gotowe dodajemy koncentrat pomidorowy i dodajemy do sosu powstałego podczas duszenia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Podsunę ten przepis swojemu i zobaczę co osiągnie.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    :) pewnie smaczne gołąbki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    Małgorzata - dobry pomysł :)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Uwielbiam gołąbki:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Mąż wie co dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    apetyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    tradycyjne najlepsze
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    żeby mój mi takie zrobił...eh...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    dziękuję
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Bart

    moje ulubione danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !