Sposób przygotowania

Wołowinę pokroić na cienkie plastry w poprzek włókien, rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Ogórki pokroić na 8 - 10 kawałków (w zależności od tego, na ile kawałków udało się pokroić wołowinę), cebulę w półplasterki. Na środku każdego z kawałków mięsa układać kawałek ogórka, nieco cebuli, smarować cienko musztardą, po czym zwinąć w rulon, owinąć plasterkiem boczku i związać bawełnianą nitką. W rondlu rozgrzać olej, obsmażyć zrazy, następnie wlać wino, zmniejszyć ogień i dusić do miękkości przez ok. 40 minut. Pod koniec duszenia dodać śmietanę, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maxfighter

    NO JAK BEATY TO WARTO ;-]
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zośka1

    fajne fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    darek6

    Beaty to wszystko dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !