Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

sos węgierski

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna
15 dkg
masło
7 dkg
cebula
15 dkg
mąka
3 dkg
rosół z kury Kucharek
250 ml
wino czerwone wytrawne
250 ml
Kwas cytrynowy Prymat
Sklep Prymat
papryka mielona
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: sos węgierski

Włoszczyznę obieramy,myjemy i ścieramy na tarce,cebulę drobno siekamy.Wszystko razem dusimy na połowie masła.Z drugiej połowy masła,z mąki robimy rumianą zasmażkę,rozprowadzamy ją rosołem,dodajemy warzywa,wino,paprykę sól i pieprz i odrobinę kwasku do smaku.Wszystko mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.Doby sos do wieprzowiny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 29.09.2011 16:21
super
joanna77 25.08.2011 21:37
pyszny
Robert10 25.08.2011 13:55
świetny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak