Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

sos jarzynowo- mięsny

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar z kości
400 ml
marchew
15 dkg
seler
15 dkg
pietruszka
5 dkg
cebula
15 dkg
mięso wołowe
20 dkg
boczek
10 dkg
masło
5 dkg
koncentrat pomidorowy
3 dkg
sól do smaku
Sklep Prymat
Goździki całe Prymat
2 szt
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: sos jarzynowo- mięsny

Marchew,seler i pietruszkę oczyszczamy,myjemy i rozdrabniamy,cebulę obieramy i drobno siekamy.Mięso,boczek i rozdrobnione warzywa bez cebuli mielimy w maszynce i dusimy na maśle do uzyskania ciemnozłotego koloru,stopniowo dodajemy wywar i dusimy pod przykryciem pół godziny,następnie dodajemy koncentrat sól,pieprz i zmielone dwa gozdziki,chwilkę jeszcze dusimy.Bardzo dobry sos do kaszy i makaronów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 23.07.2012 22:18
uwielbiam taki sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak