Sposób przygotowania

Pstrągi wypatroszyć,umyć i osuszyć.Skropić sokiem z cytryny i pozostawić na kilka minut.Posypać solą i pieprzem.Obtoczyć w mące.Na patelni stopić masło i smażyć na nich pstrągi z każdej strony na złoty kolor.Papryki umyć,oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w paseczki.Cebulę obrać i pokroić w plasterki.Ser pokroić w plastry,następnie w paski.W rondlu rozgrzać olej i podsmażyć na nim cebulę i papryki.Podlać bulionem wymieszanym z winem.Zawartość patelni przełożyć do żaroodpornego naczynia.Na warzywa przełożyć ryby.Posypać kawałkami sera gouda.Zapiekać w średnio nagrzanym piekarniku do momentu,aż ser się stopi i lekko zarumieni.Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Ania67

    bardzo fajny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    musi być super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !