Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

marynowanie dzicyzny

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dziczyzna
1000 g
woda
250 g
cebula
50 g
marchew
50 g
pietruszka
30 g
seler
30 g
Liść laurowy suszony Prymat
1 sztuka
Sklep Prymat
ziele angielskie
5 ziaren
Sklep Prymat
pieprz
5 ziaren
Sklep Prymat
Doździki
3 sztuki
jałowiec
10 ziaren
sok
z 1 cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: marynowanie dzicyzny

Marchew, pietruszkę i selera pokroić w kostkę; cebulę w plasterki, zalać wodą i gotować ok. 1 godzinę. Następnie uzupełnić ilość wody do ok. 500 g, dodać przyprawy i wino oraz sok z cytryny i zagotować pod przykryciem. Gotową zalewę wystudzić. Mięso zalać zalewą- umieścić w chłodnym i ciemnym miejscu na 3 dni. Od czasu do czasu zmieniając jego pozycję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak