Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Bolek i lolek

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z błękitka
300 g
jajko
1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
50 g
marchewka
2 szt
jabłko
1 szt
śmietana
50 g
olej
100 g
mąka
w/g uznania
cukier
do smaku
sól
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bolek i lolek

Filety opłukać,wyporcjować,śćiągnąć skórę ,osolić,jajko rozbić,rybę obtoczyć w mące ,jaju i tartej bułce ,uformować i usmażyć na oleju,marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce,wymieszać razem,dodać śmietanę i cukier,dokładnie wymieszać,rybę podawać na liściu sałaty z dodatkiem surówek i pieczywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak