Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu ziemniaki kroimy w plastry. Następnie kiełbasę cienką również kroimy w plastry. cebulę obieramy i kroimy w drobniutką kostkę. Kiełbasę wraz z cebulą podsmażamy. Następnie naczynie żaroodporne natłuszczamy, układamy plasterki ziemniaków. Śmietanę łączymy z koperkiem, dodajemy oregano, sól oraz pieprz, mieszamy. Tak przygotowanym sosem polewamy ziemniaki. Na wierzch wykładamy przesmażoną kiełbasę z cebulą. Następnie żółty ser ścieramy na tarce, posypujemy nim wierzch zapiekanki.
Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i zapiekamy 15-20 minut. Podajemy na gorąco.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    lubię taką
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam takie zapiekanki.
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    musi smakowac wyśmienicie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    fajna zapiekanka na obiad lub kolację:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !