Sposób przygotowania

Mielone mięso- najlepiej udziec z indyka mieszamy z roztrzepanym jajkiem, startym parmezanem ząbkiem czosnku przeciśniętego przez praskę, łyżeczką suszonego oregano, kaszą, szczyptą pieprzy i odrobiną soli. Po dokładnym wymieszaniu formujemy niewielkie kulki (powinny być mniej więcej wielkości orzecha włoskiego). Gotowe pulpeciki układamy na talerzu i wkładamy do lodówki.

Cebulę i resztę czosnku obrać i drobniutko posiekać, wymieszać z pozostałym oregano i wrzucić do garnka z rozgrzanym masłem i oliwą. Smażyć na niewielkim ogniu ok. 10 minut ciągle mieszając. Dodać przecier pomidorowy, pomidory krojone z puszki i ok. 1 szklanki wody. Doprawić szczyptą cukru, solą i pieprzem.

Na koniec dolać mleko i pojedynczo wkładać pulpeciki. Przykryć i nie mieszać do momentu aż kulki nie zmienią koloru z różowego na brązowy, bo mogą się rozpaść.

Gotować ok. 20 minut.

Podawać z makaronem, no spaghetti, można jeszcze gotowe danie, wymieszane z makaronem posypać parmezanem i oregano

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszności:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !