Sposób przygotowania

Drożdże rozpuścić w szklance letniej przygotowanej wody z dodatkiem łyżeczki cukru.Mąkę przesiej do naczynia,wymieszaj z ziarnami słonecznika.Dodaj rozmieszane drożdże,sól oraz około 3 szklanek letniej przygotowanej wody.Dobrze wymieszać i wyrobić ręką.Dwie foremki okrągłe lub keksówki wysmaruj margaryną i obsypać tartą bułką,włóż ciasto.Odstaw na 1 godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp.180%C.Piec 1godzinę.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    smaczny
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    ze słonecznikiem - pycha:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    zjadłoby się
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smakowity chlebek
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    Uwielbiam chlebki z ziarnami;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    fajnie wyglada
  • 0
    original
    Opublikowano

    smile

    pyszny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kasia36

    smaczniutki chlebuś

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !