Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sos czosnkowy do pizzy, do kebaba, do gyrosa

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek
1-2 ząbki
majonez
3 łyżki stołowe
jogurt naturalny
3 łyżki stołowe

Przepis i sposób przygotowania na: Sos czosnkowy do pizzy, do kebaba, do gyrosa

1. Ząbki czosnku obrać, przepuścić przez praskę lub drobniutko pokroić.
2. Do miseczki wyłożyć majonez, jogurt i czosnek.
3. Wymieszać wszystkie składniki.

Pasuje jako dodatek do pizzy. Świetny jako sos do kebaba lub gyrosa

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak