Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

kiełbasa biała w sosie polskim

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa biała
550 g
masło
50 g
mąka przenna
25 g
wywar warzywny
400 ml
śliwki suszone
50 g
miód
10 g
cebula
50 g
sól
do smaku
Sklep Prymat
wino czerwone wytrawne
50 ml
Owoc jałowca cały Prymat
kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: kiełbasa biała w sosie polskim

Z części masła i mąki sporządzić zasmażkę,rozprowadzić wywarem.Śliwki rozparzyć,wypestkować,pokrajać w paski,dodać do sosu.Cebulę pokrajać w półkrążki,usmażyć na maśle,połączyć z sosem,dodać goździki,jałowiec,miód i czerwone wino.Kiełbasę w całości sparzyć,a następnie wyporcjować.Do sosu włożyć kiełbasę i chwilę poddusić.Podawać z ziemniakami z wody i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak