Sposób przygotowania

Do rondla wlać mleko, zagotować, wsypać ryż, szczyptę soli, ugotować na sypko, ostudzić. Masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami. Następnie dodać mąki i sodę rozpuszczoną w 1 łyżeczce wody. Białka ubić na sztywną pianę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać z ryżem. Łyżką nakładać placuszki i piec z obu stron na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Podawać z dżemem, cukrem pudrem lub śmietaną.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    musiały być pyszne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    smaczne :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    bardzo fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !