Sposób przygotowania

Mąkę wymieszaj z roztrzepanym jajkiem i posól, dodaj stopniowo masło i wodę. Zagnieć ciasto i włóż na godzinę do lodówki.

Filety z kurczaka ugotuj, wymieszaj z natka pietruszki i czosnkiem. Dodaj mięso mielone, okruchy chleba namoczone w mleku, jajko, przyprawy i dobrze wymieszaj.

Ciasto podziel na dwie części, rozwałkuj. Formę na tartę wysmaruj masłem, posyp bułką i włóż jeden kawałek ciasta na spód i brzegi. Następnie nałóż nadzienie i przykryj drugim kawałkiem ciasta. Zlep brzegi obu placków.

Wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem i wstaw do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piecz ok 30 min. Przed włożeniem ciasta do piekarnika zrób na środku mały otwór, dzięki temu farsz odparuje.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !