Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Miętus po polsku

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miętus
1,5 kg
sok z ogórków kwaszonych
1 l
masło
100 g
mąka
200 g
cytryna
1 szt
chrzan
100 g
Sklep Prymat
śmietana
200 g
sól
do smaku
Sklep Prymat
cukier
do smaku
kostka rosołowa
1 szt
pomidory
2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Miętus po polsku

Miętusa oczyścić,opłukać,wyfiletować,pokroić na duże porcje,sok z ogórków zagotować,włożyć porcje miętusa,gotować około 25 min na wolnym ogniu,sporządzić sos chrzanowy;z masła ,mąki zrobić białą zasmażkę i rozprowadzić rosołem z kostki ciąle mieszając ,dodać sól,cukier i utarty chrzan z octem,odstawić,dodać śmietanę,miętusa wyjąć,położyć na talerzu,podlać sosem chrzanowym z dodatkiem pokrajanych w kostkę pomidorów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak