Sposób przygotowania

Łopatke posolić, popieprzyć i zamarynować w piwie z dodatkiem warzyw, cebuli, czosnku, ziela angielskiego i liścia laurowego. Na noc do lodówki. Mięso wysuszyć i obsmażyć ze wszystkich stron na dużym ogniu na brązowy kolor, w trakcie smażenia dodac warzywa z zalewy i też obsmażyć wszystko razem. Gdy sie ładnie zrumieni wlac piwo z zalewy do rondla i na malutkim ogniu pod przykryciem niecałą godzinę ma się dusić Płyn powinien sięgać do ok. 1/3 wysokości mięsa, a gdy sos okaże sie zbyt gorzki dodac wody. Po upieczeniu wyjąc mięso, wyłowić ziarna ziele i laurowe liście, a warzywa i sos zmiksowac na aksamitna głądką masę, Dodac śmietanę. Podalam z kluseczkami. Na zdjeciu widac jak mięso z sosem paruje. Pyszniutkie.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    męski obiadek
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszne mięsko
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    apetyczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    z piwem może być niezłe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !