Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy z kiszoną kapustą

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona
1 kg
mięso bez kości
70-80 dag
koncentrat pomidorowy
4 łyżki
ketchup
2 łyżki
cebula
2 szt
mąka
4 łyżki
smalec
4 łyżki
przyprawa kucharek
3 łyżeczki
angielskie ziele
5 szt
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt
Sklep Prymat
kminek
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
cukier
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy z kiszoną kapustą

Kapustę włożyć do garnka, podlać odrobiną wody, dodać angielskie ziele, liście laurowe, kminek, przykryć i gotować. Mięso pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i zrumienić na smalcu, dodając pod koniec posiekaną cebulę, zeszklić, podlać wodą wsypać przyprawę kucharek i gotować do miękkości. Miękkie mięso przełożyć do kapusty, dodać koncentrat pomidorowy, ketchup, przyprawić do smaku, zagotować. Podawać z ziemniakami lub pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 27.02.2014 14:17
Podoba mi się :)
Katarzyna59 28.11.2013 10:30
fajny gulasz
m1monika 17.09.2013 11:57
uwielbiam gulasze :-)
misia53 14.11.2012 14:58
Bardzo ciekawy przepis
Iwona51
Iwona51 29.11.2011 09:27
super
Małgorzata113 26.03.2011 10:22
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak