Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Faszerowane jajeczka w sosie słodko-kwaśnym

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser biały
5 dkg
jogurt naturalny
1 łyżka
sól
Sklep Prymat
szczypiorek
Sklep Prymat
rzeżucha
jajko ugotowane na twardo
4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane jajeczka w sosie słodko-kwaśnym

Jajka przekroić na pół, wyjąć żółtka. Żółtka utrzeć z serem jogurtem i solą do smaku. Masę przełożyć do szprycy i nałożyć ją do białek. Na dno naczynia nałożyć sos słodko kwaśny, na nim ułożyć faszerowane jajeczka i posypać szczypiorkiem i rzeżuchą . Podawać z pieczywem lub grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 19.04.2011 17:58
bardzo ładnie wygladaja i na pewno są pyszne! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak