Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

zalewajka wiwelkopolska

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna
250 g
grzyby suszone
15 g
ziemniaki
120 g
woda
1500 ml
żur
500 ml
śmietana
150 g
mąka pszenna
20 g
słonina
50 g
cebula
80 g
sól
do smaku
Sklep Prymat
cukier
do smaku
pietruszka zielona
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zalewajka wiwelkopolska

Ugotować wywar z włoszczyzny i grzybów,przecedzić,dodać obrane,pokrajane w kostkę ziemniaki i grzyby pokrajane w paski.Gotować do miękkości ziemniaków.Podprawić zawiesiną z mąki i śmietany,zagotować.Cebulę podsmażyć na słoninie,dodać do potrawy,doprawić solą i cukrem.Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 04.09.2011 00:42
super
MAR3STA 26.03.2011 16:52
na pewno smaczna;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak