Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

żur ludowy-świąteczny

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kości
500 g
włoszczyzna
250 g
żur
500 ml
woda
2000 ml
kiełbasa
200 g
jaja
5 szt
mąka przenna
15 g
śmietana
150 g
tłuszcz
40 g
chrzan
25 g
Sklep Prymat
czosnek ząbki
1 szt
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
pietruszka zielona
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: żur ludowy-świąteczny

Z kości i włoszczyzny ugotować wywar,dodać żur,zagotować.Kiełbasę pokrajać w drobną kostkę,przysmażyć na tłuszczu,dodać do zupy,zagotować.Następnie dodać czosnek roztarty z solą i tarty chrzan.Doprawić do smaku solą i pieprzem.Podawać z ugotowanymi na twardo jajami lub ziemniakami,posypując porcję zupy zieloną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak