Sposób przygotowania

Zagotowujemy wodę z ostrą papryką, wkładamy do niej parówki i gotujemy przez 2 minuty. Wyjmujemy i odstawiamy do przestygnięcia.
Ser kroimy w słupki o boku ok. 1 cm.
Ziemniaki, cebulę i czosnek ścieramy na tarce o średnich oczkach. Dodajemy jajka, mąkę i przyprawy. Dokładnie mieszamy.
Formę do zapiekania natłuszczamy margaryną i wysypujemy bułką tartą. Na dno formy kładziemy 1/3 masy ziemniaczanej. Układamy parówki i ser. Następnie wykładamy resztę masy i wyrównujemy powierzchnię.
Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy 45 minut.
Podajemy z sosem czosnkowo – oliwkowym.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    ciekawa propozycja
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne zdjęcie, z nosem
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewa84

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pacia

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !