Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować, zmielić wraz z serem. Dodać pozostałe składniki i szybko zagnieść lekko twarde ciasto (w razie potrzeby dosypać mąki). Z ciasta formować (na desce posypanej mąką) wałki o średnicy ok. 3 cm. Spłaszczyć je i ukośnie odcinać pierożki. Zagotować wodę ze szczyptą soli. Wrzucać pierogi (nie przerywając wrzenia). Gotować do momentu wypłynięcia. W rondelku stopić masło, dodać cukier (zwykły i waniliowy), rodzynki oraz cynamon. Smażyć wszystko przez 2 minuty ciągle mieszając. Mieszanką polać pierogi.

Komentarze

  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Pięknie wygląda!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Yvonne

    Dziękuję :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    rosik93

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    hehe jaki fajny kwiatuszek:D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !