Sposób przygotowania

Marynatę do mięsa robimy z czosnku (może być czosnek mielony, choć z czosnkiem naturalnym jest bardziej aromatyczne), soli, majeranku, pieprzy i oliwy. Mięso pokrojone w paski trzeba natrzeć marynatą i odstawić na min godz. Po czym należy mięsko podsmażyć na oliwie. Dodać do tego cebulkę, paprykę i pomidory pokrojone w kostkę. Wszystko dusić przez ok kwadrans. Dodać ponownie słodką paprykę, bulion i śmietanę i ponownie dusić przez ok kwadrans. Można też dosolić w zależności od uznania.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    ciekawy przepis,muszę wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    Fajny, warto spróbować;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajne
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    muszę spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    kupiska

    takiego jeszcze nie jadłam...ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    smaczny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Piotr-21

    fajny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    smaczne danie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    pyszny taki obiad :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !