Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Bitki w białym winie

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
2 łyżki
tłuszcz do smażenia
jabłka
10 dag
ketchup
1/2 szklanki
białe wino
1/2 szklanki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
cukier
szczypta
Goździki całe Prymat
kilka
Sklep Prymat
polędwica wołowa
60 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki w białym winie

Mięso opłucz, usuń błonę. Pokrój w plastry. Lekko rozbij tłuczkiem, posyp przyprawami i mąką. Mocno zrumień z obu stron. Jabłka zetrzyj i dodaj do bitek z ketchupem, winem, goździkami, cukrem i resztą mąki rozrobionej w małej ilości wody. Wymieszaj, dopraw. Duś ok 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak