Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Szczupak po indyjsku

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szczupak
1 kg
koncentrat pomidorowy
40 g
masło
60 g
Przyprawa curry orientalna Prymat
do smaku
Sklep Prymat
natka pietruszki
do smaku
smalec
50 g
śmietana
100 g
sól
do smaku
Sklep Prymat
kostka rosołowa
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Szczupak po indyjsku

Szczupaka oczyścić,nasolić,ułożyć w brytfance posmarowanej tłuszczem,wstawić do piekarnika,zrobić zasmażkę ;2 szklanki rosołu,dodać curry,mąkę i masło,dokładnie wymieszać i zagotować,następnie dodać śmietanę,gęstym sosem polać szczupaka,koncentrat pomidorowy położyć na wierzchu w postaci wyciśniętych kropek,posypać natką pietruszki i zapiec 5 min w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

novita23 30.09.2011 08:20
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak