Sposób przygotowania

Natkę i czosnek siekamy. Oczyszczone krewetki wrzucamy na rozgrzaną patelnię i podlewamy niewielką ilością wody tak, aby krewetki się nie przypaliły. Podsmażamy ok. 5 minut. Następnie wrzucamy posiekaną natkę i smażymy koleje 5 minut. Na sam koniec dodajemy posiekany czosnek i smażymy ok. 1 minuty. Uwaga: nie wolno zbyt długo smażyć czosnku, bo inaczej krewetki będą miały gorzki smak; krewetki zdejmujemy z patelni jak odparuje cała woda.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    wykwintne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    Bardzo dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !