Przepis i sposób przygotowania na: Karczek na bogato.
* 3 plastry karkówki b/k
* 2 jajka
* bułka tarta do panierowania
* 1 czubata łyżka przyprawy do karkówki
* 9 małych mrożonych brykietów szpinaku z czosnkiem
* łyżka masła
* 1 duży lub 2 małe pomidory
* 3 duże pieczarki
* 6 plastrów sera śmietankowego z ziołami
* sól czosnkowa
* pieprz ziołowy
* szczypiorek-1,3 pęczka
* 3 łyżki majonezu
* 3 łyżki keczupu
* olej do smażenia
Karczek umyć,osuszyć i rozbić tłuczkiem. Posypać przyprawą do karkówki. Jajka rozkłócić z odrobiną soli. Mięso panierować w jajku i bułce tartej i smażyć na oleju z obu stron.
W małym rondelku roztopić masło i wsypać brykiety szpinaku z czosnkiem, mieszać, aż się rozmrozi.
Na usmażonym mięsie rozsmarować szpinak,rozłożyć umyte i pokrojone w cienkie plasterki pieczarki. Na wierzchu nałożyć po 3 plasterki pomidora. Cienko posmarować majonezem i oprószyć solą czosnkową i pieprzem ziołowym. Przykryć każdy kawałek mięsa dwoma plastrami sera śmietankowego z ziołami. Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika, ustawić opiekacz górny i zapiekać ok. 15 minut. Polać keczupem. Posypać posiekanym szczypiorkiem.