Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

PIEROGI Z MIĘSEM

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna
160 g
jaja
3 szt
woda
40 ml
mięso gotowane
200 g
bułka czerstwa
40 g
tłuszcz
20 g
cebula
20 g
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
słonina
40 g

Przepis i sposób przygotowania na: PIEROGI Z MIĘSEM

Przygotować nadzienie-bułkę namoczyć w wodzie,odcisnąć,cebulę pokrajać,przysmażyć na tłuszczu,ugotowane mięso zemleć wraz z bułką i cebulą.Do nadzienia dodać 2jajka i przyprawy do smaku.Przygotować ciasto pierogowe,wałkować i formować pierogi,dokładnie zlepiając brzegi.Gotować partiami,wkładając do wrzącej,osolonej wody.Podawać gorące,polane stopioną słoniną z dodatkiem sezonowej surówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak