Sposób przygotowania

Kiełbasę pokroić na plastry. Przełożyć na patelnię z rozgrzanym tłuszczem i lekko podpiec. Dodać obraną i pokrojoną w piórka cebulę oraz pieczarki pokrojone na plastry. Posypać solą i pieprzem. Smażyć około 3 minut. Przełożyć do garnka. Dodać pomidora pokrojonego w kostkę oraz obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki.

W szklanym naczyniu połączyć za pomocą miksera koncentrat pomidorowy, pastę paprykową, śmietanę oraz bulion warzywno-mięsny. Dodać bazylię, majeranek, sól i pieprz. Tak przygotowana mieszanką zalać warzywa i kiełbasę w garnku. Gotować na małym ogniu tak długo, aż ziemniaki będą miękkie.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Coś w sam raz dla mnie - łatwe, oszczędne i smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Super jednogarnkowe danie:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Wspaniałe
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczne;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Super przepis!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    warto wypróbować:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna/HerLife

    Takie jednogarnkowe dania są bardzo praktyczne ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    praktyczne i zazwyczaj bardzo smaczne, to z pewnością takie jest

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !