Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola inaczej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 2 kg
fasola Jaś 600 g
olej do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola inaczej

*fasola biała - 600g
*cebula - 2 kg
*papryka czerwona - 5- 6 sztuk
*sól, pieprz - do smaku
*olej
*liście laurowe - kilka sztuk
*papryka mielona - 4 łyżki

Fasolę gotować przez ok. 25 - 30 minut.
Cebulę obrać, pokroić w piórka, podsmażyć na oleju z przyprawami.
Na brytfankę wykładać warstwę fasoli, na to cebulę, znowu fasolę, kolejną warstwe cebuli aż do wyczerpania składników tak, aby ostanią warstwą była fasola. Paprykę czerwoną pokroić w paski i ułożyć ją na wierzchu. Wszystko zalać wywarem, w którym gotowała sie fasola, skropić olejem i wstawić do piekarnika. Piec ok. 30 minut.
Wywar z dania powinien całkowicie odparować - wtedy jest gotowe do spożycia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 20.07.2011 09:50
ciekawe
halinka1011 21.03.2011 08:14
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak