Przepis i sposób przygotowania na: Cebula faszerowana
* kiełbasa - 600 g
* pomidory - 500 g
* sól, pieprz - do smaku
* grzyby - 300 g
* piwo - 4 łyżki
* natka pietruszki
Cebulę obrać i dusić pod przykryciem ok 20 minut, wystudzić.
W międzyczasie kiełbasę pokroić, usmażyć.
Grzyby ugotować, pokroić, połączyć z kiełbasą i pokrojoną pietruszką.
Cebulę wydrążyć. Środki cebuli wymieszać z resztą farszu po czym napełnić nim każdą cebulę. Układać w naczyniu nadającym się do zapiekania razem z pomidorami.
Dusić na minimalnym ogniu przez ok. 20 minut po czym dolać piwa i na każdą cebulę położyć po plasterku wędzonki.
Przełożyć do piekarnika i zapiekać w temperaturze 180 stopni przez około 10 minut.