Sposób przygotowania

Rybę umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem,pokroić w małą kostkę.Skropić sokiem z cytryny,odstawić na kilka minut.Dymkę oczyścić,umyć i pokroić w cienkie krążki.Dymkę podsmażyć na maśle,zdjąć z patelni.Oprószyć mąką i curry,zasmażyć.Zalać rosołem i mlekiem,zagotować.Zabielić śmietaną,gotować jeszcze około minuty.Kawałki ryby osuszyć,gotować około 10 minut w sosie curry.Po pięciu minutach dodać podsmażoną dymkę.Potrawkę doprawić do smaku solą i pieprzem.Do tego dania znakomicie pasuje ugotowany na sypko ryz.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    fajny pomysl na rybke
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Pyszna rybka
  • 4
    original
    Opublikowano

    berys18

    alez mi sie podoba ten przepis, uwielbiam t5aka rybkę
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    smaczniutka
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszniutka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !