Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

zupa warzywna na białym winie

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebule
4 szt.
bulion warzywny
3 szklanki
wino białe wytrawne
1 szklanka
masło
3 łyżki
ząbki czosnku
3 szt.
mąka
2 łyżki
ocet winny
2 łyżki
tosty
4 szt.
ser żółty
5 dag
przecier pomidorowy
1/2 szklanki
cukier
1 łyżeczka
oliwa
3 łyżki
sól
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
1 szt.
Sklep Prymat
szałwia
Ziele angielskie całe Prymat
4 ziarenka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zupa warzywna na białym winie

Cebule i 2 ząbki czosnku obierz. Cebule potnij w plasterki, a czosnek posiekaj. Rozgrzej masło, zeszklij na nim cebulę i czosnek. Przypraw cukrem, tymiankiem i szałwią. Oprósz mąką, zasmaż, nie rumieniąc.
Dolej bulion, wino i ocet. Dołóż przyprawy i zagotuj. Dodaj przecier, gotuj 30 minut. Przypraw.
Tosty potnij na trójkąty. Zrumień. Posmaruj roztartym trzecim ząbkiem czosnku. Skrop oliwą, posyp starym serem. Ponownie wstaw do piekarnika. zapiekaj 5 minut. Podawaj jako dodatek do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak