Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę, przyrumienić na teflonowej patelni bez tłuszczu, dodać cebulę pokrojoną w kostkę marchewkę podlać niewielką ilością wody dodać przyprawy i dusić do miękkości, w razie potrzeby dolać wody. Pod koniec dodać fasolę i kukurydzę oraz koncentrat.. wymieszać i poddusić kilka minut. Dodać natkę pietruszki i selera.

ciasto
mąkę wymieszać z olejem i solą zalać wrzątkiem i zagnieść ciasto.

Wałkować cienko jak na pierogi, kroić w kwadraty o boku 13-14 cm
Nakładać farsz i zawijać w ruloniki.. mozna lekko sklejac smarując brzeg jajkiem.
Smażyć ze wszystkich stron podawać polane sosem meksykańskim Łowicz podgrzanym na gorąco z dodatkiem natki pietruszki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    piękne i ciekawe
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Bardzo apetyczne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    rewelacja;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAREK11

    przepyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !