Sposób przygotowania

Marchewkę wraz z selerem i cebulą pokroić w kostkę , rozgrzewamy tłuszcz na patelni i najpierw zeszklić na patelni cebulę cały czas mieszamy . W garnku gdzie znajduje się rosół to najpierw go zagotować i dodać tą cebulę , potem marchewkę i selera , całość dopiero doprawiamy do smaku pieprzymy świeżo zmielonym pieprzem z młynka i gotujemy a my w między czasie myjemy pieczarki , potem suszymy papierowym ręcznikiem kroimy w plasterki i dusimy pod przykryciem na masełku i przekładamy je do gotującej się zupy . Gotujemy ok. 30 minut. Na koniec śmietanę łączymy z mąką i 3 łyżkami zupy zamieszać najlepiej w słoiczku i dodać do zupy , jeszcze tylko natka pietruszki i gotowe.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    lubię taką
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    u mnie w domu jest taka podawana
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    bardzo smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszna
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !