Sposób przygotowania

Surowe ziemniaki z cebulą zetrzeć i odstawić na kilka minut, po czym odcedzić i połączyć z gotowanymi ziemniakami (przepuszczonymi przez maszynkę). Dodać mąkę, jajka i przyprawy, wyrobić ciasto. Łyżką kłaść dość duże knedle do osolonego wrzątku, gotować na małym ogniu około 15 min od momentu zawrzenia. Podawać polane skwarkami lub sosem mi jednak najlepiej smakują z uduszoną cebulką i kiszonym ogórkiem. To jest mała porcja ciasta, ja na 5 osobową rodzinę robię *2.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo apetycznie wygladąją i wydają sie proste do wykonania. A może to tylko moje złudzenie?
  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Ciekawe danie!Do wypróbowania!
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    i ja się piszę na nie
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    Czy knedliki ucina się z wałka, czy jakoś inaczej się formuje?
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Te się kładzie łyżką na gorącą wodę
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Interesujący przepis.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !